Jag som var så rolig att dricka vin med – rapport från ett år som nykter alkoholist av Rebecka Åhlund

2008 2009 Lib Tech Jamie Lynn Phoenix blondin w Alien 154 snowboard

Lopp 11: 3 Campo Bahia, 4 Inti Boko, 6 Attraversiamo, outs: 9 Ferrari Sisu.

Bokens första mening:
Dagen innan jag fyller 40 har mina vänner planerat att vi ska äta middag tillsammans på Shoreditch House.

Om boken:
Rebecka bor i London och lever ett kreativt liv med familj, vänner och en frilanstillvaro som ger henne obegränsade möjligheter att dricka. Kanske på det sätt som hon egentligen alltid har velat?

Kvällen innan hon ska fylla fyrtio går hon gatan fram när hon upptäcker en grupp människor hon älskar komma mot henne. Hennes första tanke är: Fan, de har kommit för att lägga in mig på rehab. Men det är en överraskningsfest. Lättad blir Rebecka full igen, som vanligt.

Några veckor senare sitter hon i en källare under en kyrka och säger för första gången: Jag heter Rebecka och jag är alkoholist.

10 Bastian T., S Christiansenfår nog passande tempo07325

Det här är en berättelse om en människas kamp för att bli frisk, men också en skoningslös betraktelse av en kultur marinerad i alkohol. Den blir en appell för ärlighet kring hur vi dricker och modet att våga vara en hel människa.

Min åsikt:
Genuin, stark & fantastisk!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & 2019 Salomon QST 92 185cm w Salomon Warden 11 Bindning.

Idag är jag fri av Josefin Dahlberg

Bokens första mening:
Det är en tyst sommarkväll i juli och allt som hörs i den lilla stugan på Dalarö är kylen som brummar.

Om boken:
Josefin Dahlberg var 10 år när hon drack sprit för första gången. När hon var 15 var hon beroende och vid 20 sökte hon hjälp. Idag är Josefin 28 år gammal, nykter och lever sitt drömliv där hon bloggar om välmående, mode, personlig utveckling, livet och sin nykterhet sedan 8 år.

I Idag är jag fri berättar Josefin öppet och naket om det som började som en mardröm men som så småningom ledde till ett liv hon verkligen ville leva. Genom att berätta om sina trasiga år vill Josefin inspirera och hjälpa andra till ett bättre mående, utan alkohol. Idag lever hon ett rikt liv, fyllt av yoga, meditation, bloggande och poddande.

Att jag blev nykter som 20-åring har förändrat och räddat mitt liv. Det finns inte ord hur tacksam jag är över att jag vid så tidig ålder insåg hur min sjukdomsbild såg ut och blev nykter. Att jag tidigare levde ett liv som innehöll minnesluckor flera kvällar i veckan känns idag helt absurt. Jag tänkte många gånger i slutet av min aktiva alkoholperiod att det kändes dumt att sluta dricka så tidigt, jag hade hela livet på mig att styra upp mitt liv. Idag är jag otroligt glad över att jag gjorde det redan då jag vet att vändningen bara skulle ha blivit svårare och svårare med tiden.

11 Pelle Barosso, O Ginmankan ta en plats51552

Min åsikt:
Gripande, stark & viktig!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Sigrid sover på soffan av Sigrid Klang

Nytt par av 2019 Nordics Astral 84 åka skidorsstorlek 151cm
12 Darshana, H Larsenvill inte gärna vinna21220

 

Recensionsexemplar från Big is Promotion!

Bokens första mening:
Sigrid är sju år och ligger under sängen för nu är han arg igen.

11 Alone, Ö Kihlströmkanonspurt, behöver tur23032

Sigrid sover på soffan handlar om vår tids stora folksjukdom – alkoholism. En miljon svenskar lider av sjukdomen, var och en om­given av minst fyra anhöriga som måste förhålla sig till problematiken utan att få det stöd som missbrukaren oftast får. De medberoende får ingen hjälp utan måste hjälpa sig själva. Trots att deras historia bara kan sluta på tre sätt: De stannar och gör det sjuka till en del av sig själva. De lyckas lämna, men får kämpa resten av livet för att glömma. Eller så dör de.

9 Racing Brodda, R N Skoglundvann busenkelt, fin spurtare50221

Sigrid lyckades lämna. Nu hoppas hon kunna använda sina erfarenheter för att hjälpa andra drabbade och visa dem att det går att försonas och förlåta – om inte med missbrukaren så i alla fall med sig själv.

Min åsikt:
Gripande, omskakande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Vintage Joyride Experience Snowboard jimi hendrix & Cdon.

Dogmer som dödar: vägval för svensk narkotikapolitik av Niklas Eklund & Mikaela Hildebrand (red.)

2018 Salomon X Max 120 åka skidorstövlar24.5 eller 25.5 Mondo NY L399456

10 Quite a Quality, C Lugauernärmar sig formen1d350

Bokens första mening:
Allt fler människor dör av narkotikarelaterade orsaker i Sverige.

Om boken:
Långt fler människor dör av överdoser i Sverige än i de flesta andra EU-länder. Familjer har slagits i spillror och tusentals människor har mist livet efter att ha förvägrats smittförebyggande insatser, överdoshävande läkemedel, livräddande läkemedelsassisterad behandling, värdig vård och sociala insatser.

Lopp 5: 7 Je t’Aime Perle, 13 Luna Brodda, 5 Mabel’s Dream, outs: 12 Gina Mearas.

I den här antologin gör brukare, anhöriga, politiker och experter upp med svenska dogmer. Men de pekar också ut en annan möjlig väg, baserad på pragmatism, humanism och värdighet.

Min åsikt:
Intressant & tänkvärd!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Vägen ut: en loggbok om alkoholism och medberoende av Kjell-Olof Feldt & Birgitta von Otter

10 Reckless, B Goopgår ner i klass nu22414

1 L’amour Bonanza, J–A Gjerstad har läget härd7112

Bokens första mening:
På tisdag, den 17 mars 2015, ska Birgitta och jag besöka ”Mottagningen för alkohol och hälsa Nord”.

Om boken:
Efter många års hårt drickande beslutar sig Kjell-Olof Feldt vid 83 års ålder att återta kontrollen över det liv alkoholen håller på att ta över helt. Det är inte bara honom det drabbar. Hans omgivning måste uthärda hans labila och ibland svårhanterliga sinnestillstånd. Hans mål är inte att bli en nykter alkoholist utan att kunna umgås med vin och sprit måttligt och förnuftigt. I detta har han starkt stöd av sin hustru Birgitta von Otter samt en förstående läkare vid Landstingets mottagning ”Alkohol och hälsa”.
Om vägen ut från det beroendestyrda till det förnuftsbestämda drickandet har Kjell-Olof och Birgitta skrivit ett slags loggbok där de ur var sitt perspektiv berättar om vad som hänt och vad de känt.

Avd 4: 3 Campo Bahia (4 Inti Boko, 6 Attraversiamo).

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Sällsynt Vintage L. A. Boulade Arc Light Projection Magic Lantern Paris France & Cdon.